Prosztata kommandó. Nemzetközi prosztatanap


Bajusznövesztő hónap: szűrővizsgálatokkal a prosztatarák ellen! Most szintén ebben a hónapban lesznek programok. Miért látni novemberben több bajuszos férfit, mint az év más hónapjában?

Sinusit a prostatitis alatt

Egy ausztrál kezdeményezés az oka mindennek: egy teljes hónapra félreteszik a borotvájukat és világszerte megnövesztik bajszukat. Ezzel a cselekedetükkel felhívják a figyelmet arra, prosztata kommandó az erősebbik nem képviselőinek is törődniük kell az egészségükkel, valamint szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal, amely hazánkban a második leggyakoribb halálozási ok. Az Ausztráliából indult Movember mozgalom célja, hogy világos üzenetet küldjön: rendszeresen vegyenek részt szűrővizsgálatokon, amely abban segít, hogy időben felismerjék a problémát, és elindulhasson a kezelés.

Tudjon meg többet A prosztatarák felismeréséről, kezeléséről és megelőzési lehetőségeiről Hirdetés Magyarországon ben indították útjára a hazai mozgalmat.

MentsManust Mozgalom és Prosztata Kommandó

A három éve civil szervezetként bejegyzett Movember Magyarország Egyesület véglegesen is megalapozta a programsorozat országos ismertségét, amelynek eredményeként az ország egyik legjobb civil kommunikációs kampányának választották, nem beszélve arról, hogy ma már egyre többen tudják, milyen célt szolgál a bajuszos kampány.

PSA-szint: fontos, hogy megismerjük!

Tények a prosztatarákról Mintegy új prosztatarákos beteget regisztrálnak évente Magyarországon, és an halnak bele a betegségbe. Az életkor előrehaladásával a betegség előfordulási aránya növekszik, a leggyakrabban a éves korosztály körében fordul elő a prosztatarák. Akinek előfordult a családjában a betegség, nagyobb eséllyel betegszik meg prosztatarákban, különösen akkor, ha a megbetegedett családtagnál viszonylag fiatalon fedezték fel a betegséget.

Stressz és prosztatitis

A férfi nemi hormonok androgének közül a tesztoszteron az, amely leginkább szerepet játszik a betegség kialakulásában. Valószínűleg a zsírban gazdag, vitaminban és növényi eredetű táplálékban szegény étrend növeli a betegség kockázatát.

Védő tényezőként az E- és C-vitamin, valamint a cink és a szelén szerepe fontos. Bővebben a prosztatarákról! Hazánkban minden 40 évesnél idősebb férfinak javasolt, hogy évente vizsgáltassa meg a prosztatájátkiváltképp, ha a családban előfordult már ez a daganat. A fizikális vizsgálat mellett fontos az úgynevezett PSA-mérés, azaz egy speciális fehérje, a prosztata specifikus antigén PSA mennyiségének meghatározása: az antigént a szervezetben csak a prosztata sejtjei termelik, vérben mérhető koncentrációja arányos a prosztata nagyságával.

Nemzetközi prosztatanap

Tavaly óta már nem csupán novemberben, hanem egész évben növeljük országos jelenlétünket, hogy ezáltal a lehető legtöbb helyszínre prosztata kommandó információs anyagainkkal és szűrővizsgálatainkkal. Ebben a munkában a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és a Magyar Vöröskereszt nyújt szakmai segítséget — tájékoztatta portálunkat Honti Dániel, a Movember Magyarország Egyesület elnöke, főszervező.

Prosztata kommandó a Prosztata Kommandó! Az egyesület a Semmelweis Egyetem segítségével összeállított egy egészségügyi stábot, amely szakszerűen végez PSA-mérést, valamint felvilágosítást nyújt a férfiak számára magáról a betegségről, illetve az egészségmegőrzésről.

Az úgynevezett Prosztata Kommandó az ország bármely pontjára kitelepül, legyen szó céges vizsgálatokról vagy egészségnapokról. A Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájával karöltve tavaszán és novemberben két ingyenes PSA-méréssel egybekötött vizsgálati nap volt, ezekre 40 év feletti férfiak jelentkeztek.

A budapesti eseményeken túl a Movember kampány önkéntesei Egerben és Prosztata kommandó tevékenykednek, tavaly Debrecenben is voltak programok. Az országos eseményeket futóversenyek, ismeretterjesztő előadások, beszélgetések és szűrések is gazdagították.

Terápiás terület: prosztata megnagyobbodás

Váljon természetessé! A szűrés létjogosultságát jelzi, hogy a prosztata kommandó résztvevők 22 százalékánál mértek magasabb értékeket. A PSA emelkedett lehet a prosztata gyulladása, fertőzéses állapota, annak rákja esetén, sőt, prosztata kommandó ejakuláció után is. Honti Dániel elárulta: a szakmai partnereinkkel való együttműködésünket a következő években még intenzívebbé kívánjuk tenni annak érdekében, hogy a prosztata szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel éppen olyan természetes legyen a férfiak esetében, mint amennyire a mellrákszűrés a nőknél.

Ingyenes PSA szűréssel egybekötött véradás A Magyar Vöröskereszt alapfeladatai közé tartozik az egészséges életmódra való nevelés és az egészségtudatos élet népszerűsítése, ezért is tartotta fontosnak, hogy csatlakozzon a Movember Mozgalomhoz, ban első alkalommal.

Bajusznövesztő hónap: szűrővizsgálatokkal a prosztatarák ellen!

Tavaly két helyszínen sikeres PSA-meghatározással egybekötött véradást rendeztek Budapesten. November án 9 és 13 óra között szintén rendhagyó véradást szerveznek az Arany János utcai székházban.

A prosztatitis tej kezelése

Minden vért adó férfinek és érdeklődőnek lehetősége nyílik egy ilyen szűrésre. Forrás: WEBBeteg.